torstai 7. helmikuuta 2013


Tällä välin. Olen jättänyt viikkosiivoukset väliin, tiskannut millon mieli tekee. Ryhtynyt radikaaliksi ja siivonnut keskellä viikkoa, tiistaina. Olen imenyt lasten tunteita, levottomuutta, jännitystä, epätietoutta ja tulevan pelkoa. Istunut ja jutellut, laskenut käden olkapäälle aina kun mahdollista, tarpeellista. Halannut ja hakenut katsekontaktia. Etsinyt hymyä surusilmäiseltä pojalta. Löytänyt ja taas hukannut. Olen saanut tukea työhöni kodeista, kiitoksia yhteydenotoista. Olen myös pettynyt. Pettynyt siihen, että jossain vaihessa rakkauden ketju on katkennut. Milloin? Sitä en tiedä. Nykytilanne on vain surullinen. 

Olen myös kiittänyt asioiden järjestymisestä. Tästä hetkestä, kaikista kokemuksista. Eilisistä iltavieraista, aamuisesta naurunremakasta opehuoneessa, tämänpäiväisestä halauksesta risteyksessä, huomisesta viikonlopusta. 

Ja odottanut. Sitä, että kirsikkapuun oksat avautuvat. Kohta kaksi vuotta sitten näin ne toisella laidalla maapalloa. Toivottavasti tänä vuonna täällä, omassa maljakossa. Niistä hetkistä siellä kaukana jäi lämmin muisto, eheytyvä mieli. Oikeastaan sitähän minä olin odottanut. 

3 kommenttia:

  1. Elina, kiitos taas. Pidän kirjoituksistani. Ne ovat sopivan mittaisia, eivät liian lyhyitä mutta eivät liian pitkiäkään (näin ilta-aikaan kun tätä kommenttia kirjoitan hopi hopi nukkumaan), ehkäpä pakinanomaisia?

    Jäin miettimään pienen pojan kohtaloa, johon hieman viittasit. Kaikkea hyvää hänelle, kuin myös kaikille niille lapsille, joilla "nykytilanne on surullinen".

    Ps. Rehellinen kuvauksesi hiihtoladulta oli yksi helmi! Nauroin ääneen.

    VastaaPoista
  2. Edeltävä kommentti on just sitä, mitä minäkin tahdoin sanoa. Kirjoitat tosiaan todella hienosti, tunteita herättävästi. Ymmärrettävästi. Vähällä paljon sanoen.

    Surettaa tuo mitä kirjoitit surusta sekä rakkauden ja hyvän kierteen tyssäämisestä.

    Ja tosiaan se hiihtojuttu oli äärimmäisen hauska. Tiedän tunteen. Hiihto"loman" laskettelurippileiriä odotellessa...

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia kommenteista, Anna ja anonyymi! Mieltä aivan lämmittää, kun kirjoitukseni liikauttaa muitakin. Tämä on itselleni sellainen parkkipaikka, jossa käyn kääntymässä, jarruttamassa ja tekemässä välillä u-käännöksen. Ihana, jos se saa olla jollekin muullekin sellainen. Käykää vapaasti!

    VastaaPoista